вторник, 14 февраля 2012 г.

«САМОПОМІЧ» відкриває Центри спілкування у районах міста


У нашій бібліотеці відбулось відкриття центру спілкування для пенсіонерів. Центр функціонуватиме щочетверга з 15.00 до 17.00. Робота центру розпочалася із презентації можливостей для старших людей. Також для пенсіонерів буде можливість отримати багато цікавої та корисної інформації. Людям будуть запропоновані фільми для перегляду. Також вони зможуть поспілкуватися з юристами, психологами, соціальними працівниками. Для старших людей будуть проводити вечори відпочинку, до організації яких вони також зможуть долучатись.
 «Ми хочемо урізноманітнити життя старших людей, показати, що навіть у старшому віці можна цікаво та весело проводити час. У центрі спілкування вони відчувають себе потрібними. Додаткові центри спілкування створюються виключно для зручності мешканців. Більшості людей, які є нашими відвідувачами, важко ходити, тому ми створили аналогічні осередки у різних районах Львова, щоб бути ближчими до них», – говорить Людмила Гришко, керівник відділу роботи з літніми людьми об’єднання САМОПОМІЧ.
 «Соціально активні та здорові пенсіонери – гордість нашого міста. Ми впроваджуємо кращі практики спілкування, дозвілля та обміну досвідом між старшими людьми, адже саме пенсіонери допомагають зберігати традиції та передавати їх через покоління»,  – розповіла керівник «САМОПОМОЧІ» Наталя Міхнова.
 Координатор центру спілкування по вулиці Миколайчука, 1 – Надія Середа, 067-41-97-339

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік


Презентація книг Літературної Агенції “Піраміда”. Презентацію провів генеральний директор ЛА “Піраміда” пан В. Гутковський. Він зупинився на історії видавництва, а також новинках, які вони видали. Більш детально розповів про історію видання книг української письменниці М. Матіос: користувачі отримали подарунки від п. Гутковського.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік


Дня памяті жертв голодомору) – година скорботи. На годину скорботи була запрошена сестра Володимира, яка зробила презентацію своєї книги “Експедиція: понад смертю”. Це дослідження науково – меморіальної експедиції місцями голодомору в Україні 1932 – 1933 рока, яка висвітлює трагедію геноциду Української нації, зокрема на Півдні України. Також продемонстровано кілька альбомів, світлин з роботи експедиції.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





“Зламане крило білого птаха з чорною ознакою” (до 70р. з д. н. І. Миколайчука) – вечір портрет. Творчість такого актора, як Іван Миколайчук має вічне джерело для пізнання його харизми, для осмислення його значення для розвитку культури України. На жаль геній, який визнаний світом, мало визнаний нашою державою, тому наша дорога до Миколайчука немає кінця.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





“Мало любити свій край – його треба ще й знати” – вікторина. Учні були заздалегідь попереджені про проведення вікторини, тому мали можливість використати літературу, яка знаходиться в бібліотеці. Вікторина виявила, що учні досидь добре обізнані з історією Львова, але питання які вони приготували на конкурс одон – одному вимагали більш глибокого вивчення історії рідного міста. Вікторина завершилась визначенням переможців і врученням призів.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік






“Соборність – це намперед єдність української нації” ( до Дня української соборності) – історичний екскурс. Історичний екскурс – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності Українських земель. І саме молодій еліті слід на уроках історії робити аналіз і прогнози на майбутній розвиток нашої держави. На зустріч був запрошений п. П. Франко – голова товариства репресованих і політвязнів. На масовому заході були присутні учні 10 кл. СЗШ №54

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





Мати – це ніжний серця оберіг ( до Дня Матері) – година вдячності. Учням надана інформація про історію виникнення і традиції святкування Дня матері. Було надано поради, як можна привітати матерів з святом, а саме: гарні тости, привітання, виготовлення листівок, оформлення ікебани, а також вивчення віршів, які присвячені матерям.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





“Володар гетьманської булави – Ю. Хмельницький” – розмова біля портрета.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік




“Великодня паска – це солодкий запах дитинства” – народознавчий екскурс. Народознавчий екскурс провела сестра – монахиня Володимира. Вона розповіла про духовне начало святкування Великодня, поєднання традиції наших пращурів і християнства, про історію виникнення писанки і нашу поведінку, стиль життя під час посту.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік






Презентація книг Ілька Лемка.
На презинтації користувачі мали змогу поспілкуватись з істориком, письменником, львовознавцем Ільком Лемком і отримати автографи.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





“Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон” – усний журнал. Мав такі сторінки: I – Т. Шевченко – пророк українського народу.II – Т. Шевченко і мистецька спадщина – бібліографічний огляд літератури. III – авторське виконання поезій Т. Г. Шевченка п. О. Василюком. Поєднання бесіди, бібліографічного огляду і музичного виконання дає можливість об’єднати різні категорії читачів і емоціональне вшанування пам’яті великого Кобзаря.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік





“Любов дається один – єдиний раз” ( до Дня св. Валентина) – поетичний альбом. Захід проведений з учнями 10 – А класу СЗШ №54, з нагоди Дня св. Валентина дав можливість відчути красу поетичного слова, а також поєднати читання поезії  з конкурсами, вікторинами.

Цікаві моменти з життя бібліотеки за 2011 рік

“Герої Крут – приклад патріотизму і жертовності за волю України” ( до дня пам’яті героїв Крут) – година патріотизму. На годину патріотизму були запрошені ліцеїсти ліцею ім. Героїв Крут, ровесники тих, що загинули у битві під Крутами. Вони прочитали художню композицію про ті далекі події. Після урочистої частини було вільне спілкування між ліцеїстами і учнями 8 – Д класу СЗШ №54.

З 1965-1975р.р. бібліотека знаходилась в колишньому приміщенні СШ № 30.


Бібліотека філія №37 ЦБС м. Львова Історія нашої бібілотеки починається з 1961 року при народному домі "Просвіта". Пізніше перейменованого у будинок культури села Збоїща №4.